Gemakkelijk
25 min
40 + 5 min
4
8 sneetjes toastbrood
4 plakjes foie gras
1 vijg
20 g boter
2 kl olijfolie
200 g suiker
500 g verse vijgen, gewassen, ontsteeld en in vier gesneden
het sap van een citroen
1 el citroenzeste
1 kl gemberpoeder
Een takje rozemarijn
Verwarm op een zacht vuur de vijgen, de suiker, het citroensap, de citroenzeste en de gember gedurende ongeveer 30 tot 40 minuten. Roer af en toe om. Wanneer het konfijt is ingedikt maar de vijgen nog heel zijn, neem je pot van het vuur. Laat afkoelen.
Steek het brood uit met een uitsteekvorm en rooster het in de boter en de olie
Steek ondertussen de foie gras uit met dezelfde uitsteekvorm.
Leg twee kwarten gekonfijte vijg op het onderste sneetje brood. Voeg een plakje foie gras toe en leg er een tweede sneetje brood bovenop
Decoreer met een kwartje vijg en dien meteen op.