Clafoutis met kersen

Gemakkelijk

45 min

6

  • 600g kersen

  • 60 g boter

  • 4 eieren

  • 20 cl melk

  • 100g meel

  • 100 gram suiker

  • 1 zakje vanillesuiker

  • 1 snufje zout

  • 01

    Was, ontpit en ontpit de kersen.

  • 02

    Verwarm de oven voor op 210°C.

  • 03

    Smelt 40 g boter in een kleine koekenpan.

  • 04

    Meng in een kom de bloem, suiker, vanillesuiker een snufje zout. Voeg de eieren, melk en tot slot de gesmolten boter toe en meng goed.

  • 05

    Vet de taartvorm in en verdeel de kersen erin. Giet het clafoutis beslag erover.

  • 06

    Bak 10 minuten op 210°C en verlaag dan naar 180°C, kook nog 20 minuten.

  • 07

    Serveer warm of koud.