Chocolademousse voor papa

Eenvoudig

15 min

4

  • 200 g pure chocolade

  • 6 eieren (scheid de eiwitten van de dooiers)

  • 1 snufje zout

  • 200 ml slagroom

  • 1 eetlepel poedersuiker

  • Chocoladeschilfers voor de garnering

  • 01

    Smelt de pure chocolade au bain-marie tot het glad en homogeen is. Laat iets afkoelen.

  • 02

    Klop intussen de eiwitten met een snufje zout tot stevige pieken.

  • 03

    Spatel voorzichtig de gesmolten chocolade door de eiwitten, in delen, tot een gladde mousse ontstaat.

  • 04

    Verdeel de chocolademousse over kleine potjes. Laat minstens 2 uur, of een hele nacht, opstijven in de koelkast.

  • 05

    Klop de slagroom licht op tot hij lobbig is. Voeg een eetlepel poedersuiker toe en klop nog 1 minuut.

  • 06

    Lepel een beetje slagroom op elke chocolademousse en garneer met chocoladeschilfers voor een knapperige bite.