Butternut gevuld met rijst pilaf-stijl

Gemakkelijk

50 min

4

  • 1 butternut, in twee gesneden en uitgehold

  • 1 kop gekookte langkorrelrijst

  • 100 g verkruimelde feta

  • Enkele muntblaadjes, fijngehakt

  • 50 g bruine rozijnen

  • 50 g geroosterde pijnboompitten

  • 2 sjalotten, fijngesneden

  • 2 el olijfolie

  • Peper en zout

  • 01

    Maak met de punt van een mes kruiselingse inkepingen in het vruchtvlees van de butternut en strijk in met olijfolie. Kruid met peper en zout.

  • 02

    Bak beide helften van de butternut ongeveer 25 minuten in een oven van 200°C, tot ze gaar zijn.

  • 03

    Meng in een kom de gekookte rijst, de feta, de munt, de rozijnen en de pijnboompitten. Kruid met peper en zout. Vul de helften van de butternut met deze mengeling.

  • 04

    Plaats de gevulde butternuthelften nog eens ongeveer 10 minuten in de oven.

  • 05

    Dien warm op als bij- of hoofdgerecht.