Balletjes op z’n Italiaans

Gemakkelijk

25 min

25 min

4

  • 450 g varkensgehakt

  • 250 g kalfsgehakt

  • 100 g geraspte parmezaan

  • 2 eieren

  • 2 sneetjes oudbakken brood

  • 50 ml melk

  • 1 ui, fijn gesnipperd

  • 2 teentjes look, geplet

  • 1 el verse peterselie, fijngehakt

  • 1 kl oregano

  • 1 snuifje zout

  • 1 snuifje peper

  • Olijfolie

  • 01

    Meng in een kom het varkens- en kalfsgehakt, de parmezaan, de eieren, het in de melk geweekte en uitgewrongen oudbakken brood, de ui, de look, de peterselie, de oregano, het zout en de peper. Meng goed tot je een homogene massa bekomt.

  • 02

    Rol vleesballetjes van de gewenste grootte.

  • 03

    Verwarm een beetje olijfolie in een braadpan en bak de vleesballetjes aan alle zijden goudbruin.

  • 04

    Serveer de Italiaanse balletjes met tomatensaus, verse pasta of rijst, of met een slaatje van quinoa en rauwkost.