Groene kool gevuld met gehakt

Gemakkelijk

50 min

4

  • 1 groene kool

  • 0,5 kg gehakt

  • een rode ui

  • 1 ei

  • 2 el paneermeel

  • 1 teentje knoflook

  • 3 takjes tijm

  • zout, peper

  • 1 bouillonblokje verdund in 200 ml water

  • 2 el platte peterselie (optioneel)

  • 01

    Maak de koolbladeren los om ze te wassen. Blancheer de koolbladeren 1 tot 2 minuten. Giet ze af, spoel ze snel af met koud water en laat ze drogen.

  • 02

    Pel en snijd de rode ui in kleine blokjes, pers het teentje knoflook.

  • 03

    Maak de koolrolletjes klaar: Meng het gehakt, de ui, het losgeklopte ei, het paneermeel, de tijm en het teentje knoflook.

  • 04

    Vorm balletjes en wikkel de koolbladeren om de gehaktballen. Bind elk klein bundeltje vast met keukentouw voor een gelijkmatige garing.

  • 05

    Verhit 1 el olijfolie in een pan en bak de rolletjes 2 minuten aan elke kant.

  • 06

    Breng de bouillon aan de kook en giet deze over de rolletjes in een pan en laat afgedekt 10 tot 15 minuten koken.

  • 07

    Serveer met zelfgemaakte tomatensaus, wilde rijst of quinoa.