Snelle en makkelijke maaltijden voor de week

quiche louis

De week is vaak een race tegen de klok. Tussen werk, school, buitenschoolse activiteiten en alle dagelijkse klusjes door kan het moeilijk zijn om de tijd te vinden. Het kan verleidelijk zijn om je toevlucht te nemen tot zelf koken of maaltijdbezorging, maar met een beetje organisatie en een paar eenvoudige recepten kun je in een mum van tijd snelle en makkelijke maar heerlijke maaltijden in elkaar flansen. Hier zijn wat tips en maaltijdideeën om je te helpen organiseren. En ook tips over hoe je snel kunt koken, of het nu voor gezinsmaaltijden, lunches op het werk of lunchtrommels op school is.

repas à table en semaine

Snel en gezond eten

Het is belangrijk om te onthouden dat eenvoud niet betekent dat je moet inboeten aan kwaliteit. Je kunt gezond eten en tegelijkertijd tijd besparen. Hier zijn een paar tips:

  1. Vooraf plannen: neem elke zondagavond een paar minuten de tijd om je maaltijden voor de week te plannen. Zo kun je van tevoren beslissen wat je gaat eten, wat de voorbereiding zal vereenvoudigen.
  2. Gebruik restjes: gebruik de restjes van je avondeten van de avond ervoor om een snelle lunch te maken. Bijvoorbeeld een salade, een pastagerecht of een broodje met een restje gegrilde kip.
  3. Bereid grotere hoeveelheden maaltijden: kook in het weekend grotere hoeveelheden en vries individuele porties in. Je kunt deze maaltijden dan snel opwarmen in de magnetron op het werk.
  4. Snelle salades: salades zijn gemakkelijk vooraf te bereiden. Je kunt groenten, eiwitten (zoals gegrilde kip, tonijn uit blik of kikkererwten) en dressings gebruiken om voedzame salades te maken.
  5. Sandwiches en wraps : andwiches en wraps zijn snel klaar. Gebruik ingrediënten zoals verse groenten, gesneden mager vlees, kaas en saus om de smaken te variëren.
  6. Volkoren kommen: maak volkoren kommen met rijst, quinoa of bulgur. Voeg gekookte groenten, proteïne (zoals tofu of zwarte bonen) en een saus naar keuze toe.
  7. Bentoboxen : investeer in gecompartimenteerde bentoboxen om uitgebalanceerde maaltijden met verschillende porties te maken. Je kunt groenten, fruit, noten, proteïne en koolhydraten toevoegen.
  8. Gezonde snacks : maak gezonde snacks klaar in individuele porties. Zoals wortelsticks met hummus, komkommerschijfjes, yoghurt of gehakt fruit.
  9. Vermijd te complexe maaltijden : om tijd te besparen, vermijd je recepten die veel ingrediënten en een lange voorbereiding vereisen. Kies voor eenvoudige, voedzame maaltijden.
  10. Wees creatief : wees niet bang om te experimenteren met nieuwe combinaties van ingrediënten om eentonigheid te voorkomen.
houmous pita
salade de fromage de chèvre raisins noix

Een drukke week hoeft geen saaie maaltijden of kant-en-klare gerechten te betekenen. Met een beetje planning en een paar eenvoudige recepten in je repertoire kun je in recordtijd heerlijke, gezonde maaltijden bereiden. Aarzel dus niet om je keuken te vereenvoudigen en geniet van maaltijden met je gezin, op het werk of op school zonder de stress van de voorbereiding.

Snelle en makkelijke gezinsmaaltijden

Gezinsmaaltijden zijn de ideale gelegenheid om samen rond de tafel te zitten en een kostbaar moment te delen. Maar door de dagelijkse routine kan het soms moeilijk zijn om uitgebreide maaltijden te bereiden. Tussen thuiskomen van het werk, de kinderen bezig houden, in bad gaan, huiswerk maken of andere sportieve activiteiten door, kan het moeilijk zijn om alles te organiseren. Hier zijn enkele eenvoudige maar smakelijke ideeën voor doordeweekse maaltijden die inclusief koken niet meer dan 30 minuten in beslag nemen:

brochettes de volaille, riz et légumes

En waarom zou je niet af en toe kiezen voor een louis gerecht ? Combineer het met een kleine huisgemaakte salade voor een heerlijke en complete maaltijd. Het is zo gemakkelijk!


Het merk louis biedt een ruim assortiment bereide gerechten van Belgische makelij. Je kunt bijvoorbeeld kiezen uit gehaktballetjes in tomatensaus, lasagne, Aziatische gerechten, enz.

plat traiteur louis repas faciles et rapides

Lunch op het werk en lunchpakketten op school

Lunches op het werk en lunchpakketten op school zijn belangrijke maaltijden om energie op te doen tijdens een dag vol leren en concentratie. Door je maaltijden van tevoren te bereiden en eenvoudige ingrediënten te gebruiken, kun je gemakkelijk heerlijke, makkelijk te verpakken lunches maken en er tegelijkertijd voor zorgen dat je evenwichtig eet. Hier zijn enkele snelle lunchideeën:

salade estivale pêches feta repas faciles et rapides

En als je niet de moed of de zin hebt om deze gerechten zelf te bereiden, vind je in de louis delhaize verkooppunten ook een ruime keuze aan verse meeneemproducten. Kies uit tientallen meeneemgerechten, lunches en snacks: sandwiches, wraps, salades, pastasalades, vers gesneden fruit, quiches, pizza’s, enz.

quiche louis repas faciles et rapides
pizzas louis repas faciles et rapides

Eet smakelijk!