Food

EIEREN LOUIS : 100% LOKAAL

Verse eieren 100% lokaal

recette avec oeufs louis

Het nieuwste product in het louis-assortiment, de “louis”-eieren, zijn vers, 100% lokaal en worden verkocht in dozen van 6 of 12 eieren. Ze komen van kippen die genieten van een 100% plantaardige voeding en 13 hectare vrijheid.

préparation recette avec oeufs locaux louis

Waar kippen koninginnen zijn

Lokale “louis”-eieren worden geproduceerd in de boerderij  Bois du Roi in Gerpinnes. Met enorme trots en heel veel respect voor zijn kippen stelt Vincent Lust zijn ‘kleine’ bedrijf voor, dat geen crisis kent. Het is alweer zes jaar geleden dat Vincent Lust zijn kippenboerderij startte. Als zoon en kleinzoon van boeren zocht hij zijn eigen weg voordat hij voor pluimvee koos. Hij richtte alles op dierenwelzijn. Vandaar de relatief bescheiden omvang van zijn bedrijf, dat niet meer dan 30.000 pluimvee omvat. Zoveel kippen die vrij rondlopen op een perceel van maar liefst 30 hectare.

Wat de eigenaar van het huis betreft, hij rent van ‘s ochtends tot’ s avonds om voor zijn kippen te zorgen, en vooral met het zoeken van een verdeler met  wie  hij  een  echte  vertrouwensrelatie  kan opbouwen. Een last die niet langer op hem drukt sinds hij een partner heeft gevonden die zowel zijn visie als zijn waarden deelt!

WAAROM HEBT U GEKOZEN OM MET ONZE VERKOOPPUNTEN TE WERKEN?

Vincent  Lust  kan  zijn  enthousiasme  over  deze samenwerking,  die  reeds  een  tijdje  geleden  werd opgestart,  niet  verbergen: “Françoise  Derbaix, aankoopster van de keten, heeft me verzoend met supermarkten.  Vóór  dit  partnership  heb  ik  andere pogingen  ondernomen,  die  een  zure  nasmaak achterlieten. Wat ik fijn vind aan dit  partnership, is dat het een onderneming op mensenmaat blijft. Ze gaan echt in dialoog met de lokale producenten. Ik heb me nooit een nummer gevoeld!

EEN BEDRIJF GERICHT OP NATUUR EN DUURZAAMHEID

De kippen krijgen een 100% plantaardige voeding, waarbij dierlijke vetten worden vermeden en afkomstig zijn uit de korte toeleveringsketen. Vincent Lust rustte zijn boerderij ook uit met 200 zonnepanelen die de helft van de elektriciteitsbehoefte dekken. Hij beoefent ook biomethanisering, de productie van groen methaan uit ontbindende planten en vogelpoep. Wat het water betreft dat hij aan zijn kippen geeft, zorgt hij ervoor dat het ‘biologisch-dynamisch’ is, zodat het op een meer natuurlijke en vlotte wijze wordt opgenomen. Ten slotte deed hij een beroep op een geobioloog die hem uitlegde hoe hij de bio-energetische tekorten van zijn land kon overwinnen en zijn pluimvee nog gelukkiger kon maken.

NIEUW PRODUCT, NIEUWE VERPAKKING!

Voor de verpakking van dit nieuwe product heeft Louis Delhaize een nieuw label ontwikkeld. Dit is beschikbaar gesteld aan de leverancier die het rechtstreeks op het product aanbrengt vóór de levering.

De verpakking heeft verschillende essentiële functies: het beschermen van het product, het informeren van gebruikers, het promoten van het merk, enz. Het is een integraal onderdeel van onze consumptiepatronen, maar helaas heeft het ook vaak een CO2 -voetafdruk die zwaar weegt op de omgeving. In het geval van de eieren Louis is de verpakking volledig recyclebaar. Dit komt overeen met de ambitie van louis delhaize om de hoeveelheid gebruikte materialen te verminderen, hun recycleerbaarheid te verbeteren en gerecycleerde materialen te integreren, tegelijkertijd een garantie geven aan de consumenten dat de verpakking geen problemen heeft voor hun gezondheid. Om dit te doen, volgt louis delhaize een charter dat specifiek is ontwikkeld voor verpakking. Hierdoor kan het, wanneer ze een nieuw louis product op de markt brengen, zorg  besteden aan verschillende aandachtspunten.

EIEREN, DEZE GEZONDE WONDERTJES EN SUPER VEELZIJDIG

Het kippenei is een van de meest gebruikte voedingsproducten bij het koken. Het is rijk aan hoogwaardige eiwitten, een bron van gezonde vetten, vitamines en mineralen. Het ei is lekker omdat het ook nog eens heel weinig calorieën bevat!

Het ei is super veelzijdig in de keuken en leent zich voor een veelvoud aan bereidingen. Alleen al de verschillende kookmethodes maken vele recepten mogelijk: gekookt, zacht gekookt, hard gekookt, gebakken, roerei, omelet, enz. Allemaal puur of vergezeld van andere ingrediënten. Eieren zijn zo praktisch dat ze worden gebruikt bij het koken van voorgerecht tot dessert. Of het nu gaat om het ontbijt, bereid in bijvoorbeeld pannenkoeken, gepocheerd en op toast gelegd voor de lunch, in een taart als tussendoortje of zelfs in een frittata als avondeten, er zijn zoveel mogelijkheden…

Een eenvoudig en goedkoop gerecht, waarmee je met zo goed als niets een complete maaltijd kunt bereiden. Ideaal voor doordeweekse avonden! Over het algemeen is het een voedsel dat geliefd is bij de meerderheid, zowel volwassenen als kinderen. We profiteren er dus van en ontzeggen onszelf niet om het op elk moment van de dag te eten.

oeuf locaux sur le plat sur toast

ENKELE IDEEËN VOOR EENVOUDIGE EN GEMAKKELIJKE EIERRECEPTEN

Om snel een maaltijd te bereiden, volgen hier enkele receptideeën op basis van eieren:

  • Romig roerei: roerei gemengd met een lepel crème fraîche voor romigheid.
  • Omelet met champignons: een omelet gegarneerd met gebakken champignons en peterselie.
  • Gebakken ei op avocado toast: toast belegd met plakjes avocado, een spiegelei en een snufje zout en peper.
  • Spinazie-kaasquiche: een kant-en-klaar zanddeeg, een smaakvol mengsel van eieren, geraspte kaas en spinazie. Zout en peper.
  • Eierschotels met ham: eieren gebakken in individuele schaaltjes, met ham, room en kaas.
  • Hardgekookte eieren gevuld met garnalen: hardgekookte eieren uitgehold en gevuld met een vulling van eigeel, grijze garnalen en mayonaise. Zout en peper.

 

En wat is jouw favoriete recept op basis van eieren?

Vind al onze recepten op basis van eieren en laat je inspireren voor een eenvoudig te bereiden maaltijd!