Prachtige ideeën voor het versieren van je paastafel

Pasen is de perfecte gelegenheid om familie en vrienden rond een warme en vrolijke tafel te verzamelen.

Om je te helpen een gedenkwaardige sfeer te creëren, geeft louis delhaize je enkele tips om je tafeldecoratie te sublimeren, tafeldecoratie in detail

” Do it yourself” .

1 / Elegante tafeldecoratie

Begin met het kiezen van een palet lentekleuren zoals poeder roze, mintgroen en pastelgeel. Kies voor een bijpassend tafelkleed en servetten voor een strakke, verfijnde basis. Probeer voor een moderne look een tafelloper van natuurlijk linnen of jute.

2 / Ludiek servetten vouwen

Verbaas je gasten met creatief gevouwen servetten. Probeer om een konijntje te vouwen om je paastafel een speels tintje te geven. Vouw het servet gewoon dubbel tot een driehoek en rol dan de twee zijden op om de oren te maken. Leg het gevouwen konijntje in het midden van elk bord voor een schattige presentatie.

3 / Lente-middenstukken

Kies voor frisse, lenteachtige middenstukken. Schik boeketten van tulpen, narcissen of madeliefjes in heldere glazen vazen in het midden van de tafel. Gebruik rieten manden gevuld met verse bloemen of kleurrijke paaseieren voor een rustiek tintje.

4 / DIY paashaas- en ei decoraties

Geef je tafel een persoonlijk tintje met DIY decoraties. Maak konijntjes van papier-maché of vilt en leg ze op tafel of als plaatskaartjes. Je kunt ook houten paaseieren beschilderen en versieren om een handgemaakt tintje aan je decoratie te geven.

5 / Aperitief Ideeën en gastronomische voorgerechten

Verras je gasten meteen vanaf het begin met originele voorgerechten. Bied mini nestjes van geitenkaas en walnoten aan, of kleurrijke groentespiesjes in de vorm van wortels. Voeg er een zoete toets bij met koekjes in de vorm van een wortel en konijn. 

6 / Feestelijk hoofdgerecht en desserts

Kies voor het hoofdgerecht ons recept voor lamsbout gevuld met lentekruiden, geserveerd met pommes Dauphine en romige champignons. Sluit de maaltijd af met een feestelijk dessert, zoals vederlichte nestjes met krokante meringue.

Met deze tips en ideeën wordt je paastafel het middelpunt van een gedenkwaardige dag.

Vergeet niet elk detail een persoonlijk tintje te geven om een warme en gastvrije sfeer te creëren voor je gasten.

Vrolijk Pasen! 🐰🌷