Courgettetaart met feta en basilicum

Gemakkelijk

15 min

20 min

4

  • 1 pak bladerdeeg

  • 2 courgettes

  • 150g feta

  • 1 teentje knoflook

  • een scheutje olijfolie

  • Enkele blaadjes basilicum

  • 1 el zachte mosterd

  • Peper en zout

  • 01

    Verwarm de oven voor op 200 °C (heteluchtoven).

  • 02

    Rol het bladerdeeg uit op een bakplaat bekleed met bakpapier. Prik het deeg licht in met een vork.

  • 03

    Bestrijk het deeg met de zachte mosterd, voor een wat pittige toets.

  • 04

    Was de courgettes en snij ze in dunne schijfjes. Hak het teentje knoflook fijn.

  • 05

    Verdeel de courgetteplakjes over het deeg en laat ze een beetje overlappen. Voeg de gehakte knoflook toe en breng op smaak met peper en zout.

  • 06

    Verkruimel de feta erover en besprenkel met olijfolie.

  • 07

    Bak 20 minuten, tot het deeg goudbruin en knapperig is.

  • 08

    Haal uit de oven en bestrooi vlak voor het opdienen met vers basilicum.

  • 09

    Eet warm of lauw, met een groen slaatje, voor een lichte brunch.