Gemakkelijk
15 min
20 min
4
1 pak bladerdeeg
2 courgettes
150g feta
1 teentje knoflook
een scheutje olijfolie
Enkele blaadjes basilicum
1 el zachte mosterd
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 °C (heteluchtoven).
Rol het bladerdeeg uit op een bakplaat bekleed met bakpapier. Prik het deeg licht in met een vork.
Bestrijk het deeg met de zachte mosterd, voor een wat pittige toets.
Was de courgettes en snij ze in dunne schijfjes. Hak het teentje knoflook fijn.
Verdeel de courgetteplakjes over het deeg en laat ze een beetje overlappen. Voeg de gehakte knoflook toe en breng op smaak met peper en zout.
Verkruimel de feta erover en besprenkel met olijfolie.
Bak 20 minuten, tot het deeg goudbruin en knapperig is.
Haal uit de oven en bestrooi vlak voor het opdienen met vers basilicum.
Eet warm of lauw, met een groen slaatje, voor een lichte brunch.