Eenvoudig
15 min
15 min
4
8 maïs- of tarwetortilla’s
400 g kipfilet
200 g fijngesneden rode kool
100 g fijngesneden groene kool of Chinese kool
1 avocado
1 limoen
2 el olijfolie
1 càc de paprika fumé
tl gemalen komijn
1/2 tl chilipoeder (optioneel)
4 el crème fraîche of natuuryoghurt
Zout, peper
Snijd de kipfilets in reepjes. Meng in een kom de olijfolie, paprikapoeder, komijn, chilipoeder, zout en peper. Bedek de kipreepjes met dit mengsel.
Bak de kip in een hete pan gedurende 8-10 minuten tot ze goudbruin en gaar zijn.
Meng de fijngesneden kool met het sap van een halve limoen, een snufje zout en een scheutje olijfolie. Laat enkele minuten marineren om de kool iets zachter te maken.
Prak de avocado, voeg een snufje zout en een beetje limoensap toe en meng goed.
Verwarm de tortilla’s in een droge pan of in de magnetron zodat ze zacht worden.
Smeer een lepel crème fraîche of yoghurt over elke tortilla. Voeg een portie kip, een handjevol gemarineerde kool en een lepel geprakte avocado toe.
Werk af met een beetje verse koriander voor een frisse toets.