Gemakkelijk
25 min
30 min
4
500 g krielaardappelen
300 g spruitjes
150 g spekblokjes
2 lente-uitjes
1 sjalot
1 el azijn
2 el olie
1 el mosterd
2 el fijngehakte peterselie
Zout en peper
4 hardgekookte eieren (optioneel)
Blancheer de spruitjes 5 minuten in gezouten kokend water. Giet ze af.
. Halveer de krielaardappelen en leg ze samen met de spruitjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
Besprenkel met olie, voeg zout en peper toe, en bak 20 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C
Bak de spekblokjes samen met de fijngesneden lente-uitjes en sjalot.
Maak een vinaigrette door de olie, azijn en mosterd te mengen. Breng op smaak met zout en peper.
Meng de krielaardappelen, spruitjes, spekblokjes, gehalveerde eieren en de gebakken uitjes. Besprenkel met de vinaigrette en strooi de fijngehakte peterselie erover.
Serveer warm.