Eenvoudig
50 min
4
Voor de Dahl van linzen : 200 g linzen
ui, fijngesnipperd
2 teentjes knoflook, fijngesnipperd
cm gember, geraspt
1 blik gepelde tomaten (400 g)
400 ml kokosmelk
1 el plantaardige olie
1 tl komijn poeder
tl koriander poeder
1 tl kurkuma
1 tl garam masala
Zout en peper naar smaak
Voor de yoghurtdip: • 250 g verse yoghurt
1 el citroensap
1 teentje knoflook, geperst
Zout en peper naar smaak
Enkele blaadjes verse munt, fijngesneden
Spoel de linzen onder koud water tot het water helder is. Zet apart
Verhit de olie in een soeppan op middelhoog vuur. Voeg de ui en de specerijen toe en bak ze kort aan.
Voeg de knoflook en gember toe en bak nog even mee.
Doe de tomaten, linzen en kokosmelk in de pan. Breng aan de kook en laat vervolgens 25 minuten zachtjes pruttelen. Breng op smaak met zout en peper.
Bereid de dip door de yoghurt, citroensap, knoflook, zout en peper te mengen. Voeg de fijngesneden munt toe.
Serveer de linzen Dahl warm, garneer met korianderblaadjes en serveer met pitabrood en de yoghurtdip.