Eenvoudig
55 min
4
200 g bloem
200 g suiker
200 g gesmolten boter
4 eieren
1 zakje bakpoeder
1 eetlepel vanille-extract
2 eetlepels cacaopoeder
Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een cakevorm in en bestuif met bloem.
Meng de bloem en het bakpoeder in een kom.
Klop de suiker en de gesmolten boter in een grote kom tot een romig mengsel.
Voeg de 4 eieren één voor één toe aan het boter- en suikermengsel, goed kloppend na elke toevoeging.
Meng het bloem-mengsel door het natte mengsel tot je een homogene deeg hebt.
Verdeel het deeg in twee gelijke delen. Voeg 1 eetlepel vanille-extract toe aan het ene deel en 2 eetlepels cacaopoeder aan het andere deel.
Giet afwisselend het vanille- en chocolade-deeg in de vorm, zodat je lagen creëert.
Marbeer het deeg door een vork in een spiraalbeweging door het deeg te trekken om patronen te maken.
Bak 40-45 minuten, of totdat een tandenstoker die in het midden wordt gestoken er schoon uitkomt. Laat afkoelen voordat je het uit de vorm haalt en ervan geniet.