Eenvoudig
10 min
4
2 grote rijpe tomaten
2 mozzarellabolletjes
Enkele verse basilicumblaadjes
el extra olijfolie van de eerste persing
Zwarte peper van de molen en zout
Balsamicoazijn (facultatief, net voor het opdienen)
Was en droog de tomaten. Snij ze in schijfjes van ongeveer 0,5 cm dik.
Doe hetzelfde met de mozzarellabolletjes . Snij ze ongeveer even dik als de tomaten
Was en droog de basilicumblaadjes. Hou enkele blaadjes apart voor de decoratie en hak de rest fijn
Leg een schijfje tomaat op een plank, met daarop een plakje mozzarella. Bestrooi met fijngehakte basilicum en kruid met peper en een beetje zout. Herhaal de handeling om een tweede laag te maken
Leg de overige schijfjes tomaat en mozzarella op elkaar om 4 torentjes te maken, tot je alle ingrediënten hebt opgebruikt. Eindig met een schijfje tomaat.
Besprenkel met extra olijfolie van de eerste persing en decoreer met enkele verse basilicumblaadjes die je apart hebt gehouden.
Net voor het opdienen kan je een scheutje balsamicoazijn toevoegen voor nog wat extra smaak.