Eenvoudig
1h 20 min
4
1.5 kg de varkens Spare Ribs
Voor de marinade : 150 ml de ketchup
30 ml honing
1 tl knoflookpoeder
30 ml sojasaus
1 tl gerookt paprikapoeder
1 c à c de piment de Cayenne
1 tl cayennepeper
Peper en zout
Meng alle ingrediënten van de marinade.
Bestrijk de spareribs met de helft van de marinade. Laat 1 uur marineren.
Leg de spareribs op de barbecue en laat ze op een laag vuur gaar worden. Draai ze om de 20 minuten om aanbranden te voorkomen.
Bestrijk de ribbetjes in de laatste 10 minuten van het garen nogmaals met de overgebleven marinade.
Laat de ribbetjes daarna ongeveer 10 minuten rusten voordat je ze aansnijdt.
Tip: aarzel niet om je marinade een paar minuten in de magnetron te zetten als je een vaste honing gebruikt. Als je ze in de oven bereidt, kies dan voor een temperatuur van 150°C. Reken op ongeveer 60 minuten.