Gemakkelijk
10 min
4
600 g rumsteak
50 g grof Guérande-zout
1 el olijfolie
Geklaarde boter
Sojasaus
Neem het vlees minstens 30 minuten voor het bakken uit de koelkast.
Olie de rumsteaks in en wrijf ze, zonder te hard te duwen, langs beide zijden in met grof zout om een beschermend laagje te vormen.
Verhit een braad- of grillpan met een klontje geklaarde boter op een hoog vuur. Schroei het vlees 3 minuten aan, waarbij je het omdraait in het midden van de baktijd. Zet het vuur lager en bak nog 3 tot 4 minuten verder. Draai opnieuw om in het midden van de baktijd. Blus de pan met 2 el sojasaus, schraap de braadresten los en giet net voor het opdienen over het vlees.
Blus ondertussen af met de sojasaus en giet het kookvocht af.
Sprenkel de saus vlak voor het opdienen over de stukken vlees.