Gemakkelijk
30 min
4
250 g mascarpone
2 eieren
50 g bloemsuiker
550 g rode vruchten naar keuze (frambozen, aardbeien, aalbessen, bosbessen, …)
250 g aardbeien
1 el citroensap
3 el calvados (facultatief)
12 koekjes type boudoir of lange vingers
1 snuifje zout
4 munt- of basilicumblaadjes voor de decoratie
Mix de 250 g aardbeien met het citroensap. Zet weg.
Was de rode vruchten en laat ze uitlekken. Plaats een deel in de koelkast voor de decoratie en plet de rest grof. Zet weg.
Klop de eigelen met de bloemsuiker en de mascarpone.
Klop de eiwitten stijf met een snuifje zout en spatel ze voorzichtig door de bereiding.
Meng in een diep bord het aardbeiensap met de calvados en drenk er de koekjes in.
Doe in glaasjes een laag doordrenkte koekjes, een laag room, een laag geplet fruit en opnieuw een laag koekjes.
Werk af met room. Laat minstens 3 uur rusten in de koelkast (12 uur is ideaal).
Decoreer net voor het opdienen met verse hele vruchten en een blaadje munt of basilicum.
Heb je geplet fruit over, bewaar het dan in de koelkast. Het smaakt heerlijk in een natuuryoghurt bij het ontbijt.