Zomerse salade met gegrilde perziken

Gemakkelijk

20 min

4

  • 3 mooie rode tomaten

  • een handvol gekleurde kerstomaatjes

  • 2 rijpe gele perziken

  • rucola

  • een handvol bosbessen

  • 1 blokje feta

  • basilicum

  • balsamicoazijn, olijfolie, peper en zout

  • pecannoten of andere noten naar keuze

  • 01

    Verwarm de oven voor op 180 graden.

  • 02

    Was en zwier de rucola droog. Was de tomaten, perziken en bosbessen.

  • 03

    Snijd de tomaten en perziken in vieren, de cherrytomaatjes in 2.

  • 04

    Leg de perzikstukjes op een bakplaat bekleed met bakpapier. Bak gedurende 10 minuten.

  • 05

    Rest alleen nog het opdienen: leg op elk bord een bedje rucola, voeg de tomaten toe, de gegrilde perziken, verkruimel de feta en garneer met de bosbessen en basilicum.

  • 06

    Breng op smaak, balsamicoazijn en olijfolie zullen deze lichte en zomerse salade sublimeren.