Humus van gebakken wortelen

Gemakkelijk

40 min

6

  • 400 g wortelen

  • 2 el olijfolie

  • 1 tl gemalen komijn

  • 200 g gekookte kikkererwten

  • 1 el tahin

  • 1 teentje knoflook

  • Sap van een halve citroen

  • Peper en zout

  • Versiering: enkele komkommerblokjes, gerookte zalm en scheuten

  • 01

    Schil en hak de wortelen fijn. Zet samen met de olijfolie, komijn, zout en peper 25 minuten in een oven voorverwarmd op 200 °C.

  • 02

    Mix de gebakken wortelen met de kikkererwten, tahin, knoflook en het citroensap tot een gladde massa.

  • 03

    Verdeel de humus over doorzichtige kerstballen of amuseglaasjes.

  • 04

    Décorez avec les dés de concombre, de saumon fumé et quelques graines germées.

  • 05

    Versier met de komkommerblokjes, gerookte zalm en enkele scheuten.

  • 06

    Sluit de ballen.