Smeuïge risotto met pompoen

Redelijk

15 min

25 min

4

  • 300 g butternutpompoen in blokjes

  • 250 g risottorijst

  • 1 gesnipperde ui

  • 1 liter hete groentebouillon

  • 10 cl droge witte wijn

  • 40 g geraspte parmezaan

  • 20 g boter

  • 2 el olijfolie

  • Enkele salieblaadjes (facultatief)

  • Zout, peper

  • 01

    Fruit de ui in de olijfolie in een sauteerpan. Voeg de pompoen toe en bak 5 minuten.

  • 02

    Roer de rijst erdoor tot hij glazig wordt. Giet er dan de witte wijn bij en laat die verdampen.

  • 03

    Voeg schep per schep de hete bouillon toe en roer regelmatig tot de rijst romig is (ongeveer 18 minuten).

  • 04

    Neem van het vuur en doe er de boter en parmezaan bij. Breng op smaak met peper en zout en serveer eventueel met enkele salieblaadjes.