Gemakkelijk
40 min
4
500 g varkens-rundsgehakt
100 g pijnboompitten
2 teentjes look, geplet
40 g platte peterselie, fijngehakt
5 g basilicum, fijngehakt
2-3 sneetjes broodkruim,Verkruimeld
25 g geraspte parmezaan
1 ei
400 ml passata
1 ui, gesnipperd
1 teentje look, geplet
olijfolie
Doe de kruiden, het broodkruim, de look, de pijnboompitten en het ei in een slakom en voeg het gehakt toe. Kruid met peper en zout en meng goed door elkaar.
Rol balletjes ter grootte van een stevige noot en druk ze een beetje plat om makkelijker te bakken.
Bak de balletjes in een grote braadpan goudbruin in de hete olijfolie.
Verwarm ondertussen een bodempje olie in een sauteerpan en stoof de ui aan. Laat 5 tot 6 minuten zweten op een matig vuur.
Voeg de passata en de look toe. Meng en verwarm 10 minuten terwijl je af en toe roert. Kruid met peper en zout. Proef en breng op smaak indien nodig.
Leg de balletjes voorzichtig in de saus en zet het vuur lager. Dek af en laat 10 minuten sudderen. Laat voor het opdienen nog 10 minuten rusten. Kook ondertussen pasta of rijst om bij de balletjes te serveren.