Eenvoudig
30 min
4
500 g wortelen, geschild en in ringen gesneden
1 middelgrote ui, gesnipperd
1 teentje knoflook, fijngehakt
1 el olijfolie
1 el kerriepoeder
400 ml kokosmelk
500 ml groentebouillon
Zout en peper naar smaak
Verse koriander en kokosschilfers voor garnering (optioneel)
Verhit 1 el olijfolie in een steelpan.
Fruit 1 gesnipperde ui en 1 fijngehakt teentje knoflook tot ze doorschijnend zijn
Voeg 500 g gesneden wortelen en 1 eetlepel kerriepoeder toe. Laat 2-3 minuten koken, onder voortdurend roeren.
. Giet er 500 ml groentebouillon bij. Breng aan de kook en laat 20 minuten zachtjes koken.
Mix de soep tot een gladde massa.
Voeg 400 ml kokosmelk toe. Verwarm zachtjes, breng op smaak met zout en peper.
Serveer warm met verse koriander en kokosschilfers.