Witte asperges met mousselinesaus

Gemakkelijk

15 min

30 min

4

  • 1 bundel witte asperges

  • 2 eidooiers

  • 120 g boter

  • 1 el citroensap

  • snufje zout, peper

  • 1 el fijngehakte walnoten of geraspte citroenschil en een snufje paprikapoeder

  • Enkele takjes kervel of bieslook

  • 01

    Schil de witte asperges en verwijder het houtachtige uiteinde van de steel. Stoom ze of kook ze in een grote kookpan met gezouten water gedurende 10 tot 15 minuten, tot ze zacht zijn. Giet af en zet opzij.

  • 02

    Klop de eidooiers in een kom au bain-marie onder een snufje zout en het citroensap, tot alles wat indikt.

  • 03

    Doe er geleidelijk aan en al kloppend de gesmolten boter bij, tot je een romig en luchtig mengsel hebt. Breng op smaak met peper.

  • 04

    Leg de asperges op een bord, besprenkel met de mousselinesaus, bestrooi met gehakte walnoten (of wat geraspte citroenschil) en een snufje paprikapoeder voor wat extra kleur en smaak. Werk af met verse kruiden en dien meteen op.