Winterse Blé salade

Eenvoudig

50 min

4

  • 250 g blé

  • 1 kleine pompoen

  • 1 theelepel paprikapoeder

  • 150 g de feta

  • 1 granaatappel

  • 2 eetlepels geroosterde pompoenpitten

  • 2 eetlepels olijfolie

  • Zout en peper naar smaak

  • Enkele bladeren van peterselie, salie of tijm

  • 01

    Schil en snijd de butternutpompoen. Leg deze op een bakplaat. Besprenkel met olijfolie, paprikapoeder, zout en peper

  • 02

    Rooster in een voorverwarmde oven op 200°C gedurende 25-30 minuten, totdat de pompoen zacht is.

  • 03

    Kook de blé volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat afkoelen.

  • 04

    Meng in een grote kom de gekookte blé, de geroosterde blokjes butternut, de verkruimelde feta en de granaatappelpitten.

  • 05

    Breng op smaak met een scheutje olijfolie, zout, peper, de pompoenpitten en enkele bladeren peterselie.