Rodevruchtensorbet

Gemakkelijk

10 min

6

  • 250 g rode vruchten

  • 120 ml water

  • 60 g suiker

  • 1 eiwit

  • 1 el citroensap

  • 01

    Breng het water aan de kook in een pan. Laat samen met de suiker 2 minuten koken. Neem van het vuur en zet weg.

  • 02

    Mix in een blender de rode vruchten en het citroensap. Haal door een zeef en meng de puree van rode vruchten met de siroop.

  • 03

    Doe alles in een ijsbak en plaats ongeveer 1 uur in de diepvries.

  • 04

    Klop het eiwit goed stijf.

  • 05

    Neem de sorbet uit de diepvries en spatel er voorzichtig het eiwit door. Meng goed en plaats nog eens 3 uur in de diepvries. Meng de sorbet om het uur met een lepel.

  • 06

    Neem de sorbet 10 minuten voor het opdienen uit de diepvries en serveer met enkele verse vruchten.