Perentaart met speculoos

Eenvoudig

20 min

30 min

4

  • 250 g bloem

  • 125 g koude boter

  • 80 g poedersuiker

  • 1 ei

  • snuifje zout

  • Voor de vulling: 4 peren

  • 100 g + 20 g speculoos, fijngemalen

  • 200 ml volle room

  • 2 eieiren

  • 50 g suiker

  • zakje vanillesuiker

  • 01

    Bereid het zanddeeg: Meng alle ingrediënten tot een samenhangend deeg. Bekleed een taartvorm met het deeg.

  • 02

    Strooi de gemalen speculaas over de bodem van het deeg. Leg de geschilde en in plakjes gesneden peren op de bodem van de taart.

  • 03

    Meng de room, eieren, suiker en vanillesuiker goed door elkaar. Giet dit mengsel over de peren.

  • 04

    Bak de taart 30 minuten in een voorverwarmde oven op 180 °C

  • 05

    Bestrooi vlak voor het serveren met wat extra speculaaskruimels.

  • 06

    Tip: Serveer warm met een bolletje vanille-ijs of een toef slagroom