Gemakkelijk
15 min
40 min
4
1 1/2 kopjes bloem voor alle doeleinden
1 1/2 theelepel gist
1/2 theelepel zout
1/2 kop Griekse yoghurt
1/2 kopje suiker
3 eieren
1/4 kop extra virgin olijfolie
Sap en schil van 2 sinaasappels
1 theelepel vanille-extract
Poedersuiker (om te bestrooien, optioneel)
Verwarm je oven voor op 165°C. Vet een cakevorm in en bebloem hem.
Meng de bloem, het bakpoeder en het zout in een middelgrote kom.
Klop in een andere kom de Griekse yoghurt en de suiker romig en voeg de eieren één voor één toe, goed mengen na elke toevoeging.
Voeg de olijfolie, het sap en de schil van de sinaasappelen en het vanille-extract toe. Meng totdat alle ingrediënten goed met elkaar zijn vermengd..
Voeg geleidelijk de droge ingrediënten (bloem, gist en zout) toe aan het vloeibare mengsel en roer voorzichtig tot je een homogeen deeg verkrijgt. Niet te hard mengen.
Giet het beslag in de voorbereide cakevorm.
Bak ongeveer 40 minuten of totdat een tandenstoker die je in het midden van de cake steekt er schoon uitkomt
Laat de cake 10 minuten in de vorm afkoelen, stort hem dan op een rooster en laat hem volledig afkoelen. Bestrooi de afgekoelde cake eventueel voor het opdienen met poedersuiker.