Luchtige cake met sinaasappel

Gemakkelijk

15 min

40 min

4

  • 1 1/2 kopjes bloem voor alle doeleinden

  • 1 1/2 theelepel gist

  • 1/2 theelepel zout

  • 1/2 kop Griekse yoghurt

  • 1/2 kopje suiker

  • 3 eieren

  • 1/4 kop extra virgin olijfolie

  • Sap en schil van 2 sinaasappels

  • 1 theelepel vanille-extract

  • Poedersuiker (om te bestrooien, optioneel)

  • 01

    Verwarm je oven voor op 165°C. Vet een cakevorm in en bebloem hem.

  • 02

    Meng de bloem, het bakpoeder en het zout in een middelgrote kom.

  • 03

    Klop in een andere kom de Griekse yoghurt en de suiker romig en voeg de eieren één voor één toe, goed mengen na elke toevoeging.

  • 04

    Voeg de olijfolie, het sap en de schil van de sinaasappelen en het vanille-extract toe. Meng totdat alle ingrediënten goed met elkaar zijn vermengd..

  • 05

    Voeg geleidelijk de droge ingrediënten (bloem, gist en zout) toe aan het vloeibare mengsel en roer voorzichtig tot je een homogeen deeg verkrijgt. Niet te hard mengen.

  • 06

    Giet het beslag in de voorbereide cakevorm.

  • 07

    Bak ongeveer 40 minuten of totdat een tandenstoker die je in het midden van de cake steekt er schoon uitkomt

  • 08

    Laat de cake 10 minuten in de vorm afkoelen, stort hem dan op een rooster en laat hem volledig afkoelen. Bestrooi de afgekoelde cake eventueel voor het opdienen met poedersuiker.