Hartige cupcakes pesto en zongedroogde tomaten

Gemakkelijk

15 min

20 min

10 cakes

  • 150 g bloem

  • 7 g bakpoeder

  • 2 eieren

  • 10 cl melk

  • 5 cl olijfolie

  • 50 g geraspte Parmezaanse kaas

  • 2 el pesto

  • 5 zongedroogde tomaten, fijngehakt

  • Peper en zout

  • 01

    Klop de eieren in een kom los met de melk en de olijfolie.

  • 02

    Zeef de bloem en het bakpoeder boven de kom en roer er de Parmezaanse kaas, de pesto en zongedroogde tomaatjes door. Breng op smaak met peper en zout.

  • 03

    Verdeel het beslag over kleine cupcakevormpjes.

  • 04

    Bak 20 minuten in een voorverwarmde oven van 180 °C, tot ze goudbruin en mooi gerezen zijn.

  • 05

    Laat afkoelen en haal uit de vorm.

  • 06

    Tip: Werk je hartige cupcakes af met verse, opgeklopte geitenkaas, een mooi blaadje basilicum en kleine stukjes zongedroogde tomaat.