Eenvoudig
35 min
6
2 vastkokende aardappelen
2 zoete aardappelen
2 rode bieten
200 ml vloeibare room
20 cl volle melk
1 teentje knoflook
1 snuifje nootmuskaat
1 el boter om de schaal in te boteren
Peper en zout naar smaak
Verse kruiden voor decoratie
Schil de aardappelen, zoete aardappelen en rode bieten. Snijd ze in dunne plakjes.
Beboter een gratinschotel en wrijf in met een teentje knoflook.
Schik de groenteplakken in de schotel , wissel de kleuren af.
Giet de room en de melk erover en breng op smaak met peper en zout en een beetje nootmuskaat.
Bak 45 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.
Serveer de gratin heet. Tip Voor de echte genieter: voeg 100 g geraspte Gruyère, Comté of Parmezaanse kaas toe aan de bovenkant van het gerecht voordat je het in de oven zet.