Gevulde koolrolletjes met gehakt

Eenvoudig

10 min

20 min

4

  • 8 grote bladeren groene kool

  • 400 g gehakt (rund, kalf of een mix)

  • 1 fijngehakte ui

  • 1 teentje knoflook, fijngehakt

  • 1 geraspte wortel

  • 1 ei

  • 2 el paneermeel

  • 1 el fijngehakte peterselie

  • Zout en peper

  • Een scheutje olijfolie voor het bakken

  • 01

    Breng een grote pan gezouten water aan de kook. Blancheer de bladeren van de groene kool één voor één in het kokende water gedurende 2 minuten. Ze moeten soepel worden maar hun groene kleur behouden. Laat ze goed uitlekken.

  • 02

    Maak de vulling: meng in een grote kom het gehakt, de ui, de knoflook, de geraspte wortel, het ei, het paneermeel, de peterselie, zout en peper. Kneed het geheel goed door tot een homogeen mengsel.

  • 03

    Vul elk koolblad met een portie vulling in het midden. Vouw de zijkanten naar binnen en rol de bladeren op tot kleine pakketjes die goed gesloten zijn.

  • 04

    Serveer de gevulde kool warm, eventueel met een groene salade of wat rijst, voor een lichte en smakelijke maaltijd.