Eenvoudig
45 min
4
4 zoete aardappels
200 g verse spinazie
100 g yoghurt (Griekse stijl)
1 citroen (sap)
1 teentje knoflook
4 el olijfolie
Enkele gehakte walnoten
Zout, peper
Verwarm de oven voor op 200°C. Was de zoete aardappelen, snijd ze in de lengte doormidden en leg ze op een bakplaat. Bestrijk ze met een scheutje olijfolie, voeg zout en peper toe. Bak ze 30-40 minuten tot ze zacht en licht goudbruin zijn.
Verdeel de spinazie in twee porties. Bak de ene helft in een hete pan met een scheutje olijfolie gedurende 2-3 minuten, net genoeg om ze zacht te maken. Laat de andere helft rauw voor de salade.
Meng de yoghurt met het citroensap, de geperste knoflook, een snufje zout en peper. Zet opzij
Schik op elk bord een laag spinazie (een mix van rauwe en gekookte). Leg een geroosterde zoete aardappel erbovenop.
Werk af met een lepel yoghurtsaus over de zoete aardappel. Strooi er gehakte noten overheen voor een knapperige toets