GEROOSTERDE ZOETE AARDAPPEL, SPINAZIE EN YOGHURTSAUS

Eenvoudig

45 min

4

  • 4 zoete aardappels

  • 200 g verse spinazie

  • 100 g yoghurt (Griekse stijl)

  • 1 citroen (sap)

  • 1 teentje knoflook

  • 4 el olijfolie

  • Enkele gehakte walnoten

  • Zout, peper

  • 01

    Verwarm de oven voor op 200°C. Was de zoete aardappelen, snijd ze in de lengte doormidden en leg ze op een bakplaat. Bestrijk ze met een scheutje olijfolie, voeg zout en peper toe. Bak ze 30-40 minuten tot ze zacht en licht goudbruin zijn.

  • 02

    Verdeel de spinazie in twee porties. Bak de ene helft in een hete pan met een scheutje olijfolie gedurende 2-3 minuten, net genoeg om ze zacht te maken. Laat de andere helft rauw voor de salade.

  • 03

    Meng de yoghurt met het citroensap, de geperste knoflook, een snufje zout en peper. Zet opzij

  • 04

    Schik op elk bord een laag spinazie (een mix van rauwe en gekookte). Leg een geroosterde zoete aardappel erbovenop.

  • 05

    Werk af met een lepel yoghurtsaus over de zoete aardappel. Strooi er gehakte noten overheen voor een knapperige toets