Gemakkelijk
70 min
6
800 g aardappelen
1,2kg wortelen
450 boerengehakt
1 ui
3 teentjes look
paneermeel
boter
nootmuskaat
peterselie
peper en zout
Verwarm de oven voor op 200°C.
Kook de aardappelen en de wortelen 30 minuten in water. Mix de helft en doe de andere helft in de pureepers. Meng en voeg een flinke klont boter, room en een snuifje nootmuskaat toe.
Terwijl de groenten koken, stoof je de ui aan in een braadpan. Voeg het vlees toe en kruid met peper en zout. Bak op een matig vuur en meng regelmatig.
Verwijder het kookvocht en voeg de look en de peterselie toe. Laat nog 5 minuten koken op een zacht vuur.
Doe het vlees in een beboterde schaal en bedek met puree. Bestrooi met geraspte kaas, paneermeel en leg er enkele klontjes boter op. Plaats 25 minuten in de oven, tot er zich een korst begint te vormen.
Dien warm op.