Gemakkelijk
40 min
6
2 bladerdeegvellen
140 g amandelpoeder
100 g kristalsuiker
90 g zachte boter
2 eieren (+ 1 eidooier voor het bestrijken)
1 boon - onmisbaar voor de traditie !
Verwarm de oven voor op 180°C.
Klop de zachte boter en de suiker in een kom tot een romige massa. Voeg de 2 eieren één voor één toe en meng goed. Voeg de amandelpoeder toe en meng tot je een gladde crème hebt.
Leg één vel bladerdeeg op een bakplaat bekleed met bakpapier. Verdeel de frangipane gelijkmatig over het deeg, maar laat ongeveer 2 cm van de randen vrij.
Verstop de boon in de frangipane.
Leg het tweede vel bladerdeeg er bovenop en druk de randen goed aan met je vingers om ze te verzegelen.
Klop de eidooier los met een beetje water. Bestrijk de bovenkant van de taart met een kwastje met het losgeklopte eigeel; trek mooie lijnen of patronen met de punt van het mes (zonder in het deeg te prikken).
Bak de taart 25 tot 30 minuten in de oven, totdat hij mooi goudbruin is.