Driekoningentaart met frangipane

Gemakkelijk

40 min

6

  • 2 bladerdeegvellen

  • 140 g amandelpoeder

  • 100 g kristalsuiker

  • 90 g zachte boter

  • 2 eieren (+ 1 eidooier voor het bestrijken)

  • 1 boon - onmisbaar voor de traditie !

  • 01

    Verwarm de oven voor op 180°C.

  • 02

    Klop de zachte boter en de suiker in een kom tot een romige massa. Voeg de 2 eieren één voor één toe en meng goed. Voeg de amandelpoeder toe en meng tot je een gladde crème hebt.

  • 03

    Leg één vel bladerdeeg op een bakplaat bekleed met bakpapier. Verdeel de frangipane gelijkmatig over het deeg, maar laat ongeveer 2 cm van de randen vrij.

  • 04

    Verstop de boon in de frangipane.

  • 05

    Leg het tweede vel bladerdeeg er bovenop en druk de randen goed aan met je vingers om ze te verzegelen.

  • 06

    Klop de eidooier los met een beetje water. Bestrijk de bovenkant van de taart met een kwastje met het losgeklopte eigeel; trek mooie lijnen of patronen met de punt van het mes (zonder in het deeg te prikken).

  • 07

    Bak de taart 25 tot 30 minuten in de oven, totdat hij mooi goudbruin is.