Dip feta-tomaten

Eenvoudig

10 min

4

  • 200 g de feta

  • 100 g Griekse yoghurt

  • 1 eetlepel citroensap

  • 2 eetlepels olijfolie

  • Cherrytomaten in verschillende kleuren, doormidden gesneden

  • Verse basilicum

  • Snuifje rode peper vlokken (optioneel)

  • Zout en peper

  • Grissini of pitabrood om te serveren

  • 01

    Combineer in een blender de feta, Griekse yoghurt, citroensap en 1 eetlepel olijfolie.

  • 02

    Meng tot je een gladde en romige consistentie krijgt. Breng op smaak met zout en peper.

  • 03

    Verspreid de fetacreme in een kom of diep bord

  • 04

    Leg de doormidden gesneden cherry tomaten op de crème.

  • 05

    Besprenkel met een eetlepel olijfolie.

  • 06

    Bestrooi desgewenst met rode pepervlokken en garneer met verse basilicumblaadjes.

  • 07

    TIP: Serveer met grissini of pita-brood.