Crêpes Suzette

Eenvoudig

20 min

10 min

4

  • 250 g bloem

  • 50 g suiker

  • 2 eieren

  • 500 ml melk

  • 50 g gesmolten boter

  • 1 snuifje zout

  • Voor de saus Suzette: 100 g ongezouten boter

  • 80 g suiker

  • Het sap en de zeste van 2 sinaasappels

  • Het sap van 1 citroen

  • 50 ml Grand Marnier

  • 01

    Maak de crêpes: Meng alle ingrediënten tot een glad beslag. Bak de crêpes in een hete, beboterde pan.

  • 02

    Bereid de saus: Smelt de boter met de suiker in een pan. Voeg het sinaasappelsap, citroensap en de zeste toe.

  • 03

    Voeg de Grand Marnier toe en flambeer voorzichtig.

  • 04

    Enrobez les crêpes dans la sauce et servez immédiatement.

  • 05

    Tip: Serveer met een bolletje vanille-ijs voor extra verwennerij.