Gemakkelijk
40 min
6
2 lamsribstukken van 6 ribben
1 bos platte peterselie
1 bos kervel
1 bos dragon
60 g gepelde hele amandelen
1 eiwit
3 el paneermeel
40 g malse boter
2 el olijfolie
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 210°C.
Spoel alle kruiden, dep droog, pluk de blaadjes en hak fijn. Mix de amandelen tot poeder.
Meng in een kom de malse boter met de kruiden, het amandelpoeder, het paneermeel en het eiwit. Kruid met peper en zout en kneed tot een homogene massa.
Verwarm de olie in een braadpan en bak de ribstukken ongeveer 3 minuten aan. Kruid met peper en zout.
Leg het vlees in een ovenschaal. Omhul met de kruidenpasta, die je stevig aandrukt. Plaats in de oven, 15 minuten voor rosé of 18 minuten voor à point.
Laat 5 minuten rusten onder aluminiumfolie, versnijd de ribstukken en vorm er een kroon mee. Serveer met aardappelpuree en een stoofpotje van seizoensgroenten.