Lamskroon in kruidenkorst

Gemakkelijk

40 min

6

  • 2 lamsribstukken van 6 ribben

  • 1 bos platte peterselie

  • 1 bos kervel

  • 1 bos dragon

  • 60 g gepelde hele amandelen

  • 1 eiwit

  • 3 el paneermeel

  • 40 g malse boter

  • 2 el olijfolie

  • Peper en zout

  • 01

    Verwarm de oven voor op 210°C.

  • 02

    Spoel alle kruiden, dep droog, pluk de blaadjes en hak fijn. Mix de amandelen tot poeder.

  • 03

    Meng in een kom de malse boter met de kruiden, het amandelpoeder, het paneermeel en het eiwit. Kruid met peper en zout en kneed tot een homogene massa.

  • 04

    Verwarm de olie in een braadpan en bak de ribstukken ongeveer 3 minuten aan. Kruid met peper en zout.

  • 05

    Leg het vlees in een ovenschaal. Omhul met de kruidenpasta, die je stevig aandrukt. Plaats in de oven, 15 minuten voor rosé of 18 minuten voor à point.

  • 06

    Laat 5 minuten rusten onder aluminiumfolie, versnijd de ribstukken en vorm er een kroon mee. Serveer met aardappelpuree en een stoofpotje van seizoensgroenten.