Brochettes van halloumi met kerstomaatjes en basilicum

Makkelijk

10 min

10 min

4

  • 2 blokjes halloumi (ca. 400 g)

  • 200 g kerstomaatjes

  • 2 el olijfolie

  • Het sap van een halve citroen

  • 1 tl gedroogde oregano

  • Een tiental verse basilicumblaadjes

  • Poivre noir du moulin

  • Spiesen

  • 01

    Snij de halloumi in regelmatige blokjes (ca. 2,5 cm).

  • 02

    Vermeng in een kom de olijfolie, het citroensap, de oregano, de helft van de fijngehakte basilicum en een beetje peper.

  • 03

    Prik afwisselend een blokje halloumi en een kerstomaatje op de spiesen.

  • 04

    Bestrijk de brochettes met de marinade.

  • 05

    Grill 2 tot 3 minuten aan elke kant op de barbecue of plancha, tot de halloumi goudbruin is.

  • 06

    Serveer warm, bestrooid met de overgebleven verse basilicum, voor nog meer heerlijke aroma’s.