Gemakkelijk
30 min
4
4 eieren
2 bundels asperges
250 g boter
1 bos peterselie
Peper en zout
Nootmuskaat
Schil de asperges van boven naar beneden. Snij de onderzijde af.
Kook 20 minuten in gezouten kokend water op een matig vuur. Kijk na of ze gaar zijn door er aan de onderzijde van het kopje met een mes in te prikken. Je moet er het mes zonder weerstand kunnen insteken, maar de asperges moeten nog een beetje stevig zijn.
Leg ondertussen voorzichtig de eieren in een pot kokend water. Laat 10 minuten koken en koel af onder koud water. Pel de eieren en plet ze met een vork.
Hak de peterselie fijn, doe bij de eieren en kruid met nootmuskaat, peper en zout.
Smelt de boter en verwijder het schuim aan het oppervlak. Giet de geklaarde boter over de eieren en meng.
Leg de asperges op een bord en garneer ze in het midden met het eiermengsel.