Gemakkelijk
35 min
4
600 g schelvishaasje
250 ml visfumet
150 ml droge witte wijn
1 pompelmoes
1 sinaasappel
schil van pompelmoes en sinaasappel
2 el room
1 el afgestreken el bloem of Maïzena
1 sjalot
10 g boter
peper en zout
Verwijder de zeste van de pompelmoes. Pers uit één helft het sap en snij uit de andere het vruchtvlees zonder de vliesjes. Verwijder de zeste van de sinaasappel en pers het sap uit. Zet weg.
Maak de saus. Pel en snipper de sjalot. Stoof aan in een braadpan met boter. Voeg de witte wijn toe en laat inkoken tot hij bijna volledig is verdampt. Giet er het sap van beide vruchten bij, laat tot de helft inkoken en voeg de zestes en de bloem (of Maïzena) toe die vooraf is verdund in een beetje warme fumet. Roer goed. Giet er de warme visfumet bij en laat ongeveer 10 minuten koken op een zacht vuur. Filter de saus met een fijne zeef en voeg weg van het vuur de room toe. Zet weg.
Stoom ondertussen de vis ongeveer 10 minuten, naargelang de dikte van de filets.
Warm net voor het opdienen de saus met de partjes pompelmoes een beetje op. Breng op smaak met peper en zout.
Nappeer het schelvishaasje met de saus en serveer met basmatirijst.