Gemakkelijk
5 min
4
600 g verse zalmmoten
het sap van 2 citroenen
½ kl frambozenazijn
½ kl balsamicoazijn
6 lepels olijfolie
2 el poedersuiker
2 mespuntjes paprika
2 mespuntjes curry
½ teentje look, gesnipperd
12 takjes bieslook, fijngehakt
Snij de zalm in tamelijk fijne plakjes. Leg ze in een schaal met deksel.
Meng in een kom de olijfolie, de twee soorten azijn, het citroensap, de look, de suiker en de specerijen.
Bevochtig de zalm met de mengeling, sluit het deksel en beweeg de schaal zachtjes om alle stukken mooi te omhullen.
Laat minstens 2 uur rusten. Roer af en toe en wacht tot de zalm “gaar” is (de kleur verandert van roze in zeer lichtroze).
Bestrooi met fijngehakte bieslook en dien koel op.
Temps de repos: 2h
Poisson