Rauwe zalm met azijn

Gemakkelijk

5 min

4

  • 600 g verse zalmmoten

  • het sap van 2 citroenen

  • ½ kl frambozenazijn

  • ½ kl balsamicoazijn

  • 6 lepels olijfolie

  • 2 el poedersuiker

  • 2 mespuntjes paprika

  • 2 mespuntjes curry

  • ½ teentje look, gesnipperd

  • 12 takjes bieslook, fijngehakt

  • 01

    Snij de zalm in tamelijk fijne plakjes. Leg ze in een schaal met deksel.

  • 02

    Meng in een kom de olijfolie, de twee soorten azijn, het citroensap, de look, de suiker en de specerijen.

  • 03

    Bevochtig de zalm met de mengeling, sluit het deksel en beweeg de schaal zachtjes om alle stukken mooi te omhullen.

  • 04

    Laat minstens 2 uur rusten. Roer af en toe en wacht tot de zalm “gaar” is (de kleur verandert van roze in zeer lichtroze).

  • 05

    Bestrooi met fijngehakte bieslook en dien koel op.

Temps de repos: 2h

Poisson