Veggie spaghetti courgettes & linzenbolognese

Gemakkelijk

20 min

30 min

4

  • 3 courgettes

  • 150 g groen linzen

  • 1 blik gehakte tomaten (400 g)

  • 1 ui

  • 1 wortel

  • 1 teentje knoflook

  • 1 el olijfolie

  • 1 tl oregano

  • 50 g Parmezaanse kaas in blok

  • Een paar blaadjes vers basilicum

  • Zout en peper

  • 01

    Kook de linzen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat uitlekken.

  • 02

    Fruit de gesnipperde ui, de geperste knoflook en de in schijfjes gesneden wortel in een koekenpan. Doe er de tomaten, de oregano, zout en peper bij. Laat 15 minuten sudderen

  • 03

    Roer er de linzen door en laat nog 5 minuten koken

  • 04

    Maak met een spiraalsnijder of dunschiller spaghetti van de courgettes. Bak ze 2 minuten in de pan om te voorkomen dat ze vocht verliezen.

  • 05

    Vermeng met de linzen en bestrooi vlak voor het serveren met geschaafde en geraspte Parmezaanse kaas en vers basilicum

  • 06

    Tip: Strooi er wat geroosterde pijnboompitten over voor een knapperige en lekkere finishing touch