Gratin van aardappel, zoete aardappel en biet

Eenvoudig

35 min

6

  • 2 vastkokende aardappelen

  • 2 zoete aardappelen

  • 2 rode bieten

  • 200 ml vloeibare room

  • 20 cl volle melk

  • 1 teentje knoflook

  • 1 snuifje nootmuskaat

  • 1 el boter om de schaal in te boteren

  • Peper en zout naar smaak

  • Verse kruiden voor decoratie

  • 01

    Schil de aardappelen, zoete aardappelen en rode bieten. Snijd ze in dunne plakjes.

  • 02

    Beboter een gratinschotel en wrijf in met een teentje knoflook.

  • 03

    Schik de groenteplakken in de schotel , wissel de kleuren af.

  • 04

    Giet de room en de melk erover en breng op smaak met peper en zout en een beetje nootmuskaat.

  • 05

    Bak 45 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.

  • 06

    Serveer de gratin heet. Tip Voor de echte genieter: voeg 100 g geraspte Gruyère, Comté of Parmezaanse kaas toe aan de bovenkant van het gerecht voordat je het in de oven zet.