Cheesecake met clementinen

Eenvoudig

15 min

4

  • 200 g speculaas

  • 100 g gesmolten boter

  • 500 g roomkaas (type Philadelphia)

  • 100 g suiker

  • 1 el vanille-extract

  • 3 eieren

  • 200 ml verse room

  • 4 clementinen

  • 01

    Verkruimel de speculaas en meng met de gesmolten boter. Verdeel over de bodem van een taartvorm en druk goed aan. Zet koel weg.

  • 02

    Klop de roomkaas met de suiker. Voeg de vanille toe en daarna één voor één de eieren. Roer de verse room erdoor.

  • 03

    Giet het mengsel in de taartvorm en laat een beetje ruimte ruimte aan de bovenkant. Bak 45 minuten op 160°C. Laat volledig afkoelen

  • 04

    Schil de clementinen en schik de partjes op de afgekoelde cheesecake. Zet minstens 2 uur in de koelkast voor het serveren.