Gemiddeld
30 min
4
Voor de cake : 300 g geraspte wortelen
200 g bloem
200 g suiker
150 g walnoten uit de dop
100 g beoter
3 eieren
1 el baking soda
1 tl bakpoeder
1 tl gemalen kaneel
tl gemalen nootmuskaat
1/2 tl gemalen gember
1/4 tl zout
1 tl vanille-extract
Voor het witte glazuur: • 230 g roomkaas (soort Philadelphia)
100 g boter op kamertemperatuur
200 g bloemsuiker
1 tl vanille-extract
Klop in een kom de eieren los met de suiker. Voeg de gesmolten boter en het vanille-extract toe.
Zeef in een andere kom de bloem, zuiveringszout, bakpoeder, kaneel, nootmuskaat, gember en zout.
Voeg geleidelijk de droge ingrediënten toe aan het ei-suikermengsel en roer voorzichtig tot je een soepel deeg krijgt.
Voeg de geraspte wortelen en gehakte walnoten toe aan het beslag. Meng goed.
Giet het beslag in een bakvorm bekleed met bakpapier. Strijk het oppervlak glad.
Bak 45 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.
Laat de cake afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt.
Klop voor het glazuur de kaas en boter tot een gladde massa. Voeg geleidelijk de poedersuiker en het vanille-extract toe.
Versier met een paar walnoten, citroenschil en geraspte wortelen.