Wortelsoep met kokosmelk en kerrie

Eenvoudig

30 min

4

  • 500 g wortelen, geschild en in ringen gesneden

  • 1 middelgrote ui, gesnipperd

  • 1 teentje knoflook, fijngehakt

  • 1 el olijfolie

  • 1 el kerriepoeder

  • 400 ml kokosmelk

  • 500 ml groentebouillon

  • Zout en peper naar smaak

  • Verse koriander en kokosschilfers voor garnering (optioneel)

  • 01

    Verhit 1 el olijfolie in een steelpan.

  • 02

    Fruit 1 gesnipperde ui en 1 fijngehakt teentje knoflook tot ze doorschijnend zijn

  • 03

    Voeg 500 g gesneden wortelen en 1 eetlepel kerriepoeder toe. Laat 2-3 minuten koken, onder voortdurend roeren.

  • 04

    . Giet er 500 ml groentebouillon bij. Breng aan de kook en laat 20 minuten zachtjes koken.

  • 05

    Mix de soep tot een gladde massa.

  • 06

    Voeg 400 ml kokosmelk toe. Verwarm zachtjes, breng op smaak met zout en peper.

  • 07

    Serveer warm met verse koriander en kokosschilfers.