Smashed potatoes

Eenvoudig

15 min

4

  • 800 g zachtkokende aardappelen louis

  • 3 el olijfolie

  • 2 teentjes knoflook, geperst

  • Zout en peper naar smaak

  • Verse kruiden (tijm, rozemarijn of peterselie

  • 01

    PVerwarm de oven voor op 200°C. Was de aardappelen goed en kook ze in gezouten water tot ze gaar zijn (ongeveer 15 minuten).

  • 02

    Giet de aardappelen af en leg ze op een bakplaat. Gebruik de bodem van een glas om elke aardappel lichtjes te pletten.

  • 03

    Meng de olijfolie met de geperste knoflook en bestrijk de geplette aardappelen ermee. Breng op smaak met zout en peper.

  • 04

    Bak de aardappelen in de oven gedurende 20-25 minuten, of tot ze goudbruin en knapperig zijn.

  • 05

    Bestrooi met verse tijm en serveer warm.