Eenvoudig
15 min
4
1 rol bladerdeeg
250 g champignons in plakjes gesneden
1 ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, gehakt
200 g de ricotta
2 el olijfolie
Zout en peper naar smaak
Verse peterselie, gehakt
Verwarm de oven voor op 180°C. Rol het bladerdeeg uit en leg het in een taartvorm. Prik de bodem met een vork.
Verhit de olijfolie in een pan. Voeg de ui en knoflook toe en bak ze glazig. Voeg de gesneden champignons toe en bak ze tot ze goudbruin zijn. Breng op smaak met zout en peper.
Meng de gebakken champignons met de ricotta. Voeg eventueel geraspte kaas, kruiden of andere groenten toe.
Verdeel het mengsel over het bladerdeeg. Bestrijk de rand van de taart met losgeklopt ei voor een goudbruin korstje.
. Bak de taart gedurende 25-30 minuten in de voorverwarmde oven, tot het deeg goudbruin en krokant is.
Bestrooi de taart met verse peterselie en serveer warm.