Eenvoudig
30 min
4
150 g bloem
½ kl zout
2 eieren
200 ml melk
5 cl neutrale olie
300 g puree van butternutpompoe
1 pakje gist
Ahorn- of honingsiroop
Schil de butternut, snij ze in twee in de lengterichting en verwijder de pitjes en draden met een lepel. Snij het vruchtvlees in blokjes.s.
Breng een pot water aan de kook en kook de blokjes butternut gaar. Laat goed uitlekken in een vergiet en mix tot een gladde puree.
Meng in een slakom de bloem, de gist en het zout.
Klop in een andere slakom de eieren los. Voeg de olie en de melk toe en meng.
Voeg de droge ingrediënten toe aan de bereiding. Doe er de butternutpuree bij. Meng en laat 15 minuten rusten. Er zullen zich belletjes vormen op het oppervlak van het beslag.
Verwarm een pannetje voor met een beetje olie. Giet een scheplepel beslag in de pan en laat 2 minuten bakken, tot er zich bellen vormen. Draai om met een spatel en laat nog ongeveer 1 minuut bakken. Doe hetzelfde met de rest van het beslag. Leg de pannenkoeken op een bord, dek af met een ander bord en plaats in een oven van 50°C.
Serveer met een scheutje ahorn- of honingsiroop.