Pancakes met butternut

Eenvoudig

30 min

4

  • 150 g bloem

  • ½ kl zout

  • 2 eieren

  • 200 ml melk

  • 5 cl neutrale olie

  • 300 g puree van butternutpompoe

  • 1 pakje gist

  • Ahorn- of honingsiroop

  • 01

    Schil de butternut, snij ze in twee in de lengterichting en verwijder de pitjes en draden met een lepel. Snij het vruchtvlees in blokjes.s.

  • 02

    Breng een pot water aan de kook en kook de blokjes butternut gaar. Laat goed uitlekken in een vergiet en mix tot een gladde puree.

  • 03

    Meng in een slakom de bloem, de gist en het zout.

  • 04

    Klop in een andere slakom de eieren los. Voeg de olie en de melk toe en meng.

  • 05

    Voeg de droge ingrediënten toe aan de bereiding. Doe er de butternutpuree bij. Meng en laat 15 minuten rusten. Er zullen zich belletjes vormen op het oppervlak van het beslag.

  • 06

    Verwarm een pannetje voor met een beetje olie. Giet een scheplepel beslag in de pan en laat 2 minuten bakken, tot er zich bellen vormen. Draai om met een spatel en laat nog ongeveer 1 minuut bakken. Doe hetzelfde met de rest van het beslag. Leg de pannenkoeken op een bord, dek af met een ander bord en plaats in een oven van 50°C.

  • 07

    Serveer met een scheutje ahorn- of honingsiroop.