Eenvoudig
45 min
6
2 kopjes sushirijst
3 kopjes water
2 el rijstazijn
1 el suiker
1 kl zout
1 biet met sap
1 stuk zalm zonder vel
1 avocat
1 komkommer
1 wortel
Nori (zeewier)
Voor de saus : 4 el sojasaus
4 el rijstazijn
1 kl sesamolie
5 g poedersuiker
1 lente-ui, fijngesneden
1 teentje look
Sesamzaad
Spoel de sushirijst af met koud water tot het water helder is. Laat goed uitlekken.
. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op het pak.
Laat de rijst ongeveer 10 minuten rusten, tot hij licht is afgekoeld. Meng de rijstazijn, de suiker, het bietensap en het zout in een kom. Giet over de afgekoelde rijst en meng voorzichtig om hem goed te omhullen.
Leg een vel nori op een bamboe sushi-mat bedekt met vershoudfolie.
. Bevochtig je handen om makkelijker met de rijst te kunnen werken. Verdeel een fijn laagje rijst over de onderste helft van het nori-vel.
Voeg in het midden de rijst garnituur naar keuze toe.
Rol de bamboe mat op om de sushi te vormen. Maak stevige rollen, zodat alles mooi bij elkaar blijft. Herhaal de stappen voor de volgende sushi.
Nadat je de sushi hebt gemaakt, snij je de rollen in schijfjes met een scherp mes.
Meng alle ingrediënten voor de saus.
Serveer de maki met saus. Smakelijk!